REIKI OCH REIKIHEALING

Reiki är en enkel japansk healingsteknik och kommer från det japanska  Kanju som betyder universell energi eller livskraft.

 

Inför en Reiki behandling brukar det föregå ett kort samtal med klienten om eventuellt fokusområde, information om hur behandlingen går till samt så fylls klientens uppgifter i en journal för att följa upp processen.

 

Klienten ligger bekvämt på en skön brits eller massagebänk. Reiki utövaren överför energin till klienten genom att lägga händerna på kroppen på klienten (som är påklädd).

Under behandlingen upplever man en djup avslappning som skapar förutsättningen för självläkning. Samtal kan förekomma under själva Reiki behandlingen vid behov. Första mötet tar ca 90 min. Därefter 60 min.

 

Reiki är erkänd som friskvård även i Sverige enligt Skattemyndighetens beslut i Borås (2007 juni), detta betyder att det är avdragsgillt för arbetsgivaren om personalen får Reikibehandling som friskvård. Det gäller även Reikikurser om kursen genomförs i friskvårdsyfte.

 

Reiki har blivit mer och mer accepterat i USA och därefter i andra länder tack vare en sjukskötterska med namn Kriger som genomförde många forskingsprojekt.

I sjuksköterskeutbildningen i USA idag ingår healing och ger högskolepoäng. I flera sjukhus använder man sig av Reiki under och efter operationer.

Jag ger

även Reiki-utbildning